Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Apr 5, 2016 in 9th Class English Notes | 5 comments

Three Days To See Short Questions – 9th Class English Notes

Easiest 9th Class English Notes – Three Days To See Short Questions

Here are the best and shortest answers to Three Days To See short questions. Sublime English Guide Series is a series of easiest to learn and to-the-point notes for grade 9, 10, 11, 12 and other classes. Having already earned great appreciation from teachers, students, syllabus designers and examiners alike, the use of these notes can help you score maximum marks in the board exams. The 9th class English notes and 10th class English notes cover all aspects of the syllabus, including short questions, MCQs, grammar, pairs of words, paragraphs, essays, reading comprehension, translation, past papers, model papers, and everything else that the students need.

As a part of 9th class English notes series, here are extremely easy and precise answers to Three Days to See short questions both from the exercise and the in-text boxes.

Answers to Three Days To See Short Questions

1: Who was Helen Keller?

Answer: Hellen Keller was a great writer. She turned deaf and blind at the age of 19 months.

2: Describe the thought expressed by the author in the first paragraph (Three Days to See).

Answer: In the first paragraph, the author wants to say that we should consider each day as a last day of our life.

3: What makes you feel that the author is sad and depressed?

Answer: The people with eyes see little. This makes the author sad and depressed.

4: How do you get an impression that Hellen Keller was a great admirer of Nature?

Answer: Hellen Keller could feel the delicacy of leaves and flowers. This shows that she was a great admirer of nature.

5: People who are deprived of sight not devoid of imagination. Discuss, referring to the text.

Answer: Though deprived of sight Hellen Keller is not devoid of imagination. She notices things by touch and imagines their beauty.

6: “To me the pageant of seasons is an unending drama”. Comment.

Answer: The seasons keep on changing like scenes in a drama. So, the pageant of seasons is an unending drama to the author.

In-Text Boxes:

1: How can you relate the underlined phrase “eat, drink, and be merry” with the paragraph 1.

Answer: The underlined phrase “eat, drink, and be merry” means we should try to enjoy life at its fullest.

2: Why is the arising of the sun so special for the author?

Answer: The rising of the sun is so special for the author because it spreads beauty and gives new hope.

3: What does the revelation of beauty mean to her?

Answer: The revelation of beauty means that she can feel the beauty of nature and coming of spring fully.

4: Why has she no time to waste in longings?

Answer: There is so much to see. So, she has no time to waste in longings.

5: What is the meaning of the underlined phrase “a thrilling and unending drama”?

Answer: She feels the change of seasons like a continuous drama that is exciting.

6: Explain the difference between facilities and opportunities.

Answer: Facilities mean services or equipment given to a person. Opportunities mean a time or chance given to a person.

 

About the Author:

The writer of 9th class English notes and 10th class English notes (Muhammad Ishaq) is an M. Phil (Linguistics) Scholar and Secondary School Educator at New Millat High School, Mumtazabad, Multan. He has earned many distinctions as a student, teacher, English language instructor, debater, prolific content writer, and academic and linguistic researcher. He makes use of his years long experience in various domains to produce something creative and comprehensive.

5 Comments

  1. you write to much short answers for our level board requires 30 to 40 words

    • Thanks for your valuable feedback. I appreciate it. The thing is that I have answered the questions according to the requirements of BISE. But, at the same time, I’m planning to prepare the long versions of the answers as well. Thanks again!

  2. They are simple and very nicely written. Love this page. Post more about other subjects too. I wanna use this in 10th too.

    • Thanks for appreciation. I highly value your suggestion. And I am going to do the same, Insha Allah!

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *