Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Apr 5, 2016 in 9th Class English Notes | 4 comments

Noise In The Environment Short Questions – 9th Class English Notes

Easiest 9th Class English Notes – Noise In The Environment Short Questions

Here are the best and shortest answers to Noise In The Environment short questions. Sublime English Guide Series is a series of easiest to learn and to-the-point notes for grade 9, 10, 11, 12 and other classes. Having already earned great appreciation from teachers, students, syllabus designers and examiners alike, the use of these notes can help you score maximum marks in the board exams. The 9th class English notes and 10th class English notes cover all aspects of the syllabus, including short questions, MCQs, grammar, pairs of words, paragraphs, essays, reading comprehension, translation, past papers, model papers, and everything else that the students need.

As a part of 9th class English notes series, here are extremely easy and precise answers to Noise In The Environment short questions both from the exercise and the in-text boxes.

Answers to Noise In The Environment Short Questions

1: How do you define noise pollution?

Answer: Noise pollution is defined as any form of noise that disrupts the normal functioning of life.

2: How is transport a source of noise pollution?

Answer: Noise producing vehicles and the sounds of horns make transport a source of noise pollution.

3: How is construction work a cause of noise pollution?

Answer: Transport of heavy vehicles and sounds of machinery at construction sites cause noise pollution.

4: How is use of technology causing noise pollution?

Answer: Technology-based things produce horrible sounds. Technology-based irritants include mobile phones, electricity generators and music systems.

5: Why is noise dangerous for human health?

Answer: Noise pollution is causing aggression, hypertension and depression.

6: What kind of precautions may reduce noise coming from electronic devices?

Answer: Mobile phones should be kept on silent mode. Radio and TV should be kept on low voice.

In-Text Boxes:

1: What is normal functioning and how it is disrupted?

Answer: Normal functioning means to live a healthy life. It is disrupted by noise pollution.

2: How does technology increase noise pollution? What are technology-based irritants?

Answer: Technology-based things produce horrible sounds. Technology-based irritants include mobile phones, electricity generators and music systems.

3: What harmful effects noise pollution is causing on human health?

Answer: Noise pollution is causing aggression, hypertension and depression.

4: How can we cope with this serious issue?

Answer: We can cope with this serious issue by creating civic sense among the people.

 

About the Author:

The writer of 9th class English notes and 10th class English notes (Muhammad Ishaq) is an M. Phil (Linguistics) Scholar and Secondary School Educator at New Millat High School, Mumtazabad, Multan. He has earned many distinctions as a student, teacher, English language instructor, debater, prolific content writer, and academic and linguistic researcher. He makes use of his years long experience in various domains to produce something creative and comprehensive.

4 Comments

  1. A.oa sir mujy dekh kr bhoot khushi howi k mujy asan sawal mil gaye lpz ap mujy english ka sara course send kr dye plz this my email akmalmughal472@gmail.com allah hafiz agr ap k pass all book be ha plz send kr daye ma ap ka intzair kro ga sir

  2. Salam it is very good job.If you solve all the exercises of this text book it will create more ease for the teacher of this book.May Allah accept this pracious job.Aameen

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *