Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Mar 7, 2016 in 9th Class English Notes | 13 comments

Media and Its Impact Short Questions: 9th Class English Notes

Media and Its Impact Short Questions

Looking for the best notes on Media and Its Impact short questions? Sublime English Guide Series is a series of easiest to learn and to-the-point notes for grade 9, 10, 11, 12 and other classes. Having already earned great appreciation from teachers, students, syllabus designers and examiners alike, the use of these notes can help you score maximum marks in the board exams. The 9th class English notes and 10th class English notes cover all aspects of the syllabus, including short questions, MCQs, grammar, pairs of words, paragraphs, essays, reading comprehension, translation, past papers, model papers, and everything else that the students need.

As a part of 9th class English notes series, here are extremely easy and precise answers media and its impact short questions both from the exercise and the in-text boxes.

1: What is the most important function that media performs?

Answer: Media is the most powerful mode of communication. It shares news and information with the people.

2: What are the two major means of communication?

Answer: Electronic media and print media are the two major means of communication.

3: How does media provide entertainment?

Answer: Media entertains us with films, dramas, stage shows and comedies.

4: What happens when media is allowed to play its role unchecked?

Answer: If media is allowed to play its role unchecked, it spreads false news and confusion.

5: Give three reasons in support of your favourite TV program.

Answer: I like “Inaam Ghar” because it is informative, entertaining and financially benefits the people.

In-Text Boxes:

1: Guess the meaning of tutorial.

Answer: Tutorial is discussion between students and a tutor.

2: What type of information does media provide?

Answer: Media provides information about happenings in the world.

3: Is TV taking away the habit of reading?

Answer: Yes, TV is taking away the habit of reading.

4: Which is your favourite TV program? Why?

Answer: I like “Inaam Ghar” because it is informative, entertaining and financially benefits the people.

About the Author:

The writer of 9th class English notes and 10th class English notes (Muhammad Ishaq) is an M. Phil Scholar and Secondary School Educator at New Millat High School, Mumtazabad, Multan. He has earned many distinctions as a student, teacher, English language instructor, debater, prolific content writer, and academic and linguistic researcher. He makes use of his years long experience in various domains to produce something creative and comprehensive.

13 Comments

  1. Perfect job.I think it is a very fine way to help students who love to study. thanks

  2. thanks for our help.

  3. most welcome.

  4. Excellent

  5. Ohhh thank you Shoo much for ur support to children’s. . I m really very grateful to u

  6. Thank you soo it really helped me

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *